Dikmen Ortaokulu

İsmail BOZDAĞ 0554 114 38 96
Dikmen Mah. Dikmen İlköğretim Okulu Cad. 3A Kızıltepe/ Mardin
Vizyon
Geleceğe pozitif yönde katkı sağlayacak bireylerin yetiştirildiği bir eğitim kurumu.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Atatürkçü düşünce yapısı öncülüğünde saygılı, ahlaklı , girişken, başarılı, barışçı, kendisine güvenen ve kendisiyle barışık, her zorluğun üstesinden gelebileceğine inancı olan ve çevresine örnek olabilecek öğrencilerin yetiştirildiği bir eğitim kurumu olmak.
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinden Hüseyin KARAASLAN Kızıltepe genelinde yapılan satranç turnuvasında ikinci olmuştur. Okulumuz Jimnastik alanında il birincisi olmuştur.
Ders başlama saati: 08.30 Öğle arası: 11.55- 12.40 Ders bitiş saati: 15.10
Kalorifer(kömür)
Ulaşım
Okulumuza ulaşım ilçe otogarından saat başı kalkan şehir içi hatlarıyla sağlanmaktadır. Öğretmenlerimiz de şehir içiyle veya hususi araçlarıyla okula gelip gitmektedirler. Ulaşım konusunda sorun yaşanmamaktadır.
Servis Bilgisi
Taşımalı öğrenciler için servis bulunmaktadır. Öğretmenler isterlerse servis imkanı da vardır.
Dikmen Mahallesi Dikmen İlköğretim Caddesi 3/A Kızıltepe/Mardin
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz, Mardin Kızıltepe Dikmen mahallesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine 20 km, il merkezine ise 44 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz futbol takımı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Kızıltepe şampiyonu olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
2017 2018 Eğitim öğretim yılında 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirmiştir. 2021 2022 Eğitim öğretim yılında 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirmiştir.
Proje Çalışmaları
Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul, Okulum Temiz, eTwinning Sıfır Atık proje çalışmaları okulumuzda yürütülmektedir.
eTwinning "Avrupa Kalite Etiketi" ve "eTwinning Okulu" etiketine sahip okul.