Nis

Mardin ilinde düzenlenen okullararası Bocce Küçük Kızlar yarışmasında okulumuz takım olarak il ikincisi olmustur. Okulumuza kupa kazandıran öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Hamdullah hocamızı tebrik ederiz.

Mrt

Mardin ilinde düzenlenen okullar arası artistik cimnastik yarışmasında okulumuz 40.95 puan alarak takım kategorisinde il birincisi olmustur. Buna ek olarak ferdi kategoride de sporcularımız ilk üçe girme başarısını elde etmiştir. Okulumuza kupa kazandıran öğrencilerimizi ve onları hazırlayan Tuğçe hocamızı tebrik ederiz.

Mrt

Fen Bilimleri dersi 7.sınıf Mercekler konusunda, ince kenarlı merceklerin ışığı bir noktada toplaması ve bu sayede Güneş ışınlarını bir noktada toplayarak kağıdın yanmasını deneyle deneyimledik.. Emeği geçen Serdar öğretmenimize teşekkür ederiz

Mrt

Daha yeşil ve temiz bir dünya için okulumuz öğrencileri doğayla iç içe olmanın heyecanı ve mutluluğuyla fidanlarını toprakla buluşturarak yarınlara nefes oldular. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Şubat ayı pano çalışmamızda emeği geçen öğrencilerimize ve Dilek öğretmenimize başarılar dileriz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sn. Faruk ŞİMŞEK ve Sn. Abdurrahman CAYLAN okulumuzun genel durumunu değerlendirmek, öğrenci, öğretmen ve okul idaresiyle çeşitli fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ziyarette bulundular. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Dede Korkut hikayelerinin tanıtımını yaptık. Edebiyattaki önemini araştırmacıların  “Bütün Türk edebiyatını terazinin bir kefesine, Dede Korkut destanları’nı ise terazinin diğer kefesine koysanız, yine de Dede Korkut hikayeleri ağır basar.“ sözleri ile ifade ettiği bu kıymetli eserleri  panolarımızla,  derste yaptığımız tanıtımlarla, öğrencilerin edindiği bilgilerle çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Ek olarak Dede Korkut hikâyelerinden seçtiğimiz anahtar kelimelerle okulumuz sınıf kademeleri arasında hikâye yazma yarışması yaptık. Kazanan öğrencilere de ödüllerini verdik.

Şbt

Okul öncesi eğitim- öğretim kapsamında, dilimizin zenginliklerini ilk seviyelere taşıyoruz. Halkın ve bir çok neslin gönlünde taht kurmuş Barış Manço' nun ulusal ve uluslararası arası başarılarını her seviyeden öğrencimiz bilsin, tanısın istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda ana sınıfı öğrencilerimiz ve öğretmenleri Meryem Eroğlu, yaptıkları etkinliklerle sanatçımızı andılar ve tanıdılar.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Atasözleri ve Deyimler konusunda öğrencilerin farkındalık kazanması için Atasözleri ve Deyimler üzerine tartışmalar yaptık. Ek olarak tabu kartları hâlinde hazırladığımız ata sözleri anlatma etkinliği sayesinde öğrencilerin yaratıcılık ve tahmin etme becerilerini geliştirmeyi amaçladık. Bu çalışmada emeği geçen tüm öğrencilerimize ve Bahar öğretmenimize başarılar dileriz.

Ock

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır. Enerjinin gereğinden fazla kullanılması doğal kaynakların daha hızlı tükenmesine, çevrenin daha çok kirlenmesine ve küresel ısınmanın hızlanmasına yol açar. Ayrıca aile bütçesinden ve ülke ekonomisinden daha çok para çıkmasına da neden olur.

Ock

Okul-aile-oğrenci bağlarını güçlendirmek maksadıyla öğrencilerimizi yaşam alanlarında ziyaret ederek velilerle daha sağlıklı bir iletişim ağı kuruyoruz. Bizi sıcak yuvalarında misafir eden tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında öğrencilerin günlük hayatta sık sık kullandığı yabancı kökenli kelimelerin ana dilimizdeki karşılığı panoda verilerek öğrencilerin farkındalık kazanmaları amaçlandı. Emeği geçen Meryem ögretmenimize teşekkür ederiz.

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında öğrencilerimiz kelimelerle hikaye yazma yarışması yaptı. Öğrenciler yakından takip edilerek yazma becerilerinin gelişimine katkıda bulunuldu. Emekleri icin öğrencilerimize ve Bahar öğretmenimize teşekkür ederiz .

Ara

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda yapılan programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz .

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında hayvanlara merhamet üzerine değerlendirmelerde bulunup kuşlar için pet şişelerden yemlikler yapmayı kararlaştırdık. Yaptığımız yemliklerle hem kuşların beslenmesine imkan sunduk hem de pet şişeleri geri dönüşüme kazandırmış olduk. Emeği geçen öğrencilerimize ve Nazan ögretmenimize teşekkür ederiz .